söndag

Ord för dagen den 26 augusti - Efesierbrevet 2

EN FÖRBEREDD VÄG

Bibelläsning: Efeserbrevet 2"Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem." (Ef 2:10 FB)

Ibland kan vi känna att vissa situationer vi kommer i verkar förberedda av Gud. Och ibland kanske vi hamnar i situationer där allt verkar tungt, fel och oförberedd.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig i dag att se och gå in i de situationer som Gud har förberett just för mig.



ÖVERSIKT - KOMMENTAR - TILL EFTERTANKE 

Från död till liv - Vers 1-10

Paulus kliknar livet före frälsningen med att vara död (vers 1). Genom pånyttfödelsen blir vi levande (vers 5).
Frälsningen tar vi emot i tro (vers 8) av bara nåd (vers 5).
Vår position som frälsta är vilande: Vi sitter tillsammans med Honom (vers 6). Utifrån den vilande positionen får vi vandra ut i de gärningar Gud har förberett för oss (vers 10). 
Till eftertanke:
- Vad betyderdet egentligen att vi blir frälsta av bara nåd?

- Hur går det egentligen med balansen mellan att sitta (vara tillsammans med Herren) och vandra (vår tjänst utåt)? 
- Vad kan vi göra för att inte missa de gärningar Gud har förberett för oss?

Ett heligt tempel - Vers 11-22
Då vi blir frälsta flyttar Gud själv in i oss och vi blir ett tempel för den helige Ande. Men vi bygger också tillsammans upp ett heligt tempel åt Herren (vers 21), och detta tempel är Kristi kropp på jorden idag.
Till eftertanke:
Fundera vidare på förhållandet mellan det indiviuella templet och det gemensamma templet? På vilket sätt blir vårt individuella tempel synligt på jorden? På vilket sätt blir vårt gemensamma tempel (församlingen) synligt på jorden idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar