onsdag

Ord för dagen den 4 juli - Romarbrevet 16

FRIDENS GUD

Bibelläsning: Romarbrevet 16
"Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter." (Rom 16:20 FB)

Gud har många namn. Det behövs många namn för att beskriva vem Han är. Här är det fridens Gud. Den Gud som säger: "Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa." (Joh 14:27 FB).

Men ibland kan vi uppleva att vi är ansatta av den onde. Då kan löftet i dagens bibelord ge oss kraft och mod att hålla ut.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Fridens Gud skall krossa Satan under mina fötter

ÖVERSIKT - KOMMENTAR - TILL EFTERTANKE

Personliga hälsningar
Huvuddelen av detta kapitel består av personliga hälsningar till 25 olika personer. Paulus hade aldrig varit i Rom, men trots det kände han personligen ett stort antal kristna i den staden. Det vittnar om stor omsorg och att personerna fanns med i Paulus böner.
Här möter vi också uppmaningen att "Hälsa varandra med en helig kyss" (vers 16)
Till eftertanke:
Här finns en stark uppmaning att hälsa varandra med en helig kyss. Det är en form för hälsning som vi inte tillämpar i vår kultur. I Ryssland är det vanligt att hälsa varandra med en kyss, men den kan stundtals vara allt annat än helig.

Vad är det som gör att vi anser att vi inte behöver lyda denna befallning, medan vi håller starkt på att lyda andra befallningar i Bibeln? Om vi skulle översätta den befallningen till vår kultur, hur skulle den låta då?

Satan krossad
I avskedshälsningen skriver Paulus "Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter" (vers 20).
Till eftertanke:

Vad tror du Paulus menar med detta? Vem är det som ska krossa Satan: våra fötter, vi själva eller...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar